søndag 1. januar 2017

Bloody Mary-dagen - 1. januar

Det er Bloody Mary dagen

Bloody Mary er opprinnelig fra Harry's New York Bar i Paris. Den ble oppfunnet av bartenderen Pete Petoit på 1920-tallet. Skriver Apertif.no. Pete som var amerikaner reiste tilbake til USA og introduserte drinken der under navnet Red Snapper, riktig noe med gin i stedet for vodka i.

Bloody Mary er en populær hangover-drikke og som sies å være verdens mest kompliserte drink. Bloody Mary er derfor populært å drikke om morgenen eller på ettermiddagen spesielt i forbindelse med brunsj. 

Det er litt ulike meninger om hva som skal være i en Bloody Mary men her er en oppskrift:

  • 4 cl vodka
  • saften av en halv sitron
  • worchestershiresaus etter smak
  • tabasco
  • tomatjuice
  • eventuelt sellerisalg
  • nykvernet salt og nykvernet pepper
Pynt
  • selleristang som rørepinne
  • sitronskive eller limeskive
  • en cherrytomat
  • sylteagurk
Fyll et stort longdrinkglass med isbiter. Ha i ingrediensene, tomatjuice sist, og rør drinken med en selleristang. Pynt med en sitronskive og en cherrytomat. Ha salt og nykvernet pepper på toppen.

Tips - Velg et stort glass og fukt kanten med en skive lime. Dryss litt sort pepper på en tallerken og dypp glasskanten ned i pepperen så du får en stilig ring rundt glasset. Bruke en tannpirker til å feste pynten med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar